Wir sprechen deutsch. Мы говорим на русском Μιλάμε ελληνικά We speak english Hablamos Español. Nous parlons francais. Si parla italiano. info@immobiliya.gr sitemap RSS-Feed
| | | | | |
Προχωρημένη αναζήτηση
Τύπος:
Περιφέρεια:
Πόλη:
Περιοχή (στο Βερολίνο):
   Νοικιασμένο Άδειο
Δωμάτια:
Απόδοση:
Τιμή (€):
 - 
Εισάγετε την τιμή (π.χ. 30000)
Αγορά στη Γερμανία στη Facebook
< Πίσω

8 λόγοι για να αγοράσετε ακίνητα στο Βερολίνο


(Quelle: Berlin Tourismus & Kongress GmbH)

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η Γερμανία παραμένει μια από τις πιο σταθερές χώρες του κόσμου, η οποία πλήττεται από την κρίση λιγότερο από κάθε άλλη χώρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η γερμανοί αποταμιευτές θα βρίσκουν πάντα πόρους για να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα, μιας και η σοφία των γερμανικών τραπεζών συνέβαλε κατά πολύ στο να μη βυθιστεί η χώρα στην κρίση. Αυτός είναι και ο παράγοντας που προκάλεσε τη νέα έκρηξη στο real estate της Γερμανίας. Με άλλα λόγια, σε ποιο άλλο μέρος μπορείτε να επενδύσετε τα χρήματα σας με έναν τρόπο τόσο οικονομικό, αποδοτικό και σίγουρο; Αυτή τη στιγμή, οι επενδυτές αγοράζουν ό, τι βρουν στη Γερμανία. Διαμερίσματα, σπίτια, πολυκατοικίες, καταστήματα, τα πάντα ... Έτσι λοιπόν, κυρίως το Βερολίνο ως πρωτεύουσα της Γερμανίας, αναφέρεται στις κατατάξεις ως μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις για επενδύσεις.

Αυτή η δημοτικότητα αποτελεί αποτέλεσμα πολλών παραγόντων:

1. Φυσικά οι απίστευτα χαμηλές τιμές

Από το 1994 μέχρι το 2004, οι τιμές των ακινήτων στο Βερολίνο άρχισαν να μειώνονται συνεχώς. Ο λόγος ήταν άμεσα συνδεδεμένος με την ιστορία της πρωτεύουσας,, που σχετίζεται με τη διαίρεση καθώς επίσης και με την οδυνηρή επανένωση της μετά την πτώση του τείχους. Πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν την πόλη πουλώντας τις περιουσίες τους σε πολύ χαμηλές τιμές, σχεδόν δωρεάν. Οι τιμές μειώθηκαν σχεδόν κατά 30% και εξακολουθούν να παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο στην πρωτεύουσα της Γερμανίας είναι περίπου 1024 €, ποσό το οποίο φαίνεται γελοίο σε σύγκριση με τις τιμές του Λονδίνου (7.500 € / τμ) και του Παρισιού (6.000 € / τμ). Φανταστείτε ότι μόνο με 20.000 € μπορείτε να αγοράσετε ένα στούντιο στο Βερολίνο! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε χρόνο το Βερολίνο προσελκύει όλο και περισσότερους αγοραστές ακινήτων, επενδυτές καθώς επίσης και ενοικιαστές.

2. Δυναμικό ανατίμησης κεφαλαίου

Σήμερα, ο πληθυσμός του Βερολίνου είναι 3,5 εκατ., αλλά οι ειδικοί λένε ότι αυτός ο αριθμός πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά. Αυτό, συνεπώς, θα προκαλέσει αύξηση της ζήτησης ακινήτων στο Βερολίνο, και ως εκ τούτου και την αύξηση τιμών. Οι ειδικοί λένε επίσης, ότι σε 5 χρόνια οι τιμές στο Βερολίνο θα έχουν διπλασιαστεί και σύμφωνα με πληροφορίες του ινστιτούτου Eduard - Pestel, το 2030 οι τιμές θα έχουν τετραπλασιαστεί. Αυτό είναι επακόλουθο της εξαιρετικής ανάπτυξης του τομέα του Real Estate την τελευταία δεκαετία, των υψηλών αποδόσεων ενοικιαζόμενων ακινήτων, της μεταφοράς της κυβέρνησης από τη Βόννη στο Βερολίνο, της αλλαγής του πολιτικού ρόλου της πόλης, της ίδρυσης μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων στην πρωτεύουσα, της αύξησης του τουρισμού και των αεροπορικών μεταφορών στο Βερολίνο, και ούτω καθεξής. Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα του Real Estate προβλέπουν ότι οι τιμές ακινήτων στο Βερολίνο θα αυξηθούν και θα φτάσουν τα επίπεδα τιμών των άλλων κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

3. Το Βερολίνο είναι η πιο δημοφιλής πόλη της Ευρώπης Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα μιας από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το υψηλότερο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, της δεύτερης χώρας στον κόσμο με τα υψηλότερα εμπορικά έσοδα, καθώς και μίας από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Βερολίνο είναι μια διεθνής πόλη με ένα πολύ ευνοϊκό κλίμα για επενδυτές σε όλους τους τομείς. Το Βερολίνο βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, καθώς γεωγραφικά είναι πολύ κοντά σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η ηλικία της πόλης χρονολογείται άνω των 770 ετών. Είναι η έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, μια πόλη στην οποία γίνονται διαρκώς συνέδρια, γεμάτη από μουσεία και εκθέσεις, μια τέλεια πόλη για ψώνια, στην οποία διοργανώνονται συνεχώς φεστιβάλ και γιορτές. Μια πόλη που με έναν πολύ μοναδικό τρόπο συνδυάζει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με τα αρχαία μνημεία. Στην κατάταξη “European Cities & Religions of the Future” (Ευρωπαϊκές Πόλεις και Θρησκεύματα του μέλλοντος) του περιοδικού FDI το 2008, το Βερολίνο έλαβε την αξιότιμη τρίτη θέση, μετά το Παρίσι και το Λονδίνο.

4. Η «πράσινή» πόληΤο Βερολίνο θεωρείται μια από τις πιο πράσινες πόλεις της Ευρώπης. Είναι γεμάτη από πάρκα, δημόσιους κήπους, δάση και πράσινες ζώνες. Καμία άλλη ευρωπαϊκή πόλη δεν έχει τόσες πολλές λίμνες και κανάλια όπως το Βερολίνο. Η επιφάνεια του νερού αποτελεί το 7% της επικράτειας, τα δάση περίπου το 18% , τα πάρκα και οι πράσινες ζώνες το 12%. Παρά τον μεγάλο πληθυσμό, το Βερολίνο είναι πολύ ευρύχωρο με φαρδείς δρόμους, μεγάλα πάρκα και κήπους. Έχοντας ένα εξαιρετικό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών, δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ μποτιλιάρισμα στους δρόμους έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται σημαντικά το πλήθος των βλαβερών ουσιών που απελευθερώνονται στον αέρα.

5. Πίστη και εμπιστοσύνη του γερμανικού νομικού συστήματος απέναντι στους αλλοδαπούς

Η γερμανική νομοθεσία είναι πολύ φιλελεύθερη απέναντι στους ξένους. Οι πολίτες άλλων χωρών μπορούν να αγοράσουν οικήματα και εμπορικά ακίνητα χωρίς κανέναν περιορισμό, συμπεριλαμβανομένων των αρχιτεκτονικών μνημείων. Τα ακίνητα μπορούν να αγοραστούν είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είτε από κάποιο νομικό πρόσωπο. Για την αγορά απαιτείται μόνο ένα αντίγραφο του διαβατηρίου και χωρίς αμφιβολία ένα μέρος των χρημάτων.

6. Υψηλές αποδόσεις

Σύμφωνα με τις στατιστικές, μόνο το 12% των Βερολινέζων είναι ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι υπόλοιποι ζουν με ενοίκιο. Στο σύνολο της Γερμανίας, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 43%. Δηλαδή το 57% των Γερμανών ζουν σε ενοικιαζόμενη στέγη. Γι αυτό τον λόγο, δεν είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι δυνατότητες του Βερολίνου! Συγκεκριμένα το ετήσιο καθαρό εισόδημα που προέρχεται από την εκμίσθωση διαμερισμάτων βρίσκεται μεταξύ του 4 και του 10%. Γι 'αυτό και όλο και περισσότεροι ξένοι επενδυτές αγοράζουν ακίνητα στη Γερμανία ως βραχυπρόθεσμη επένδυση (υψηλή απόδοση) ή ως μια μακροπρόθεσμη επένδυση (με σκοπό την αύξηση της αξίας).

7. Σταθερότητα στη γερμανική νομοθεσία, ασφαλείς επενδύσεις.

Η γερμανική αγορά ακινήτων χαρακτηρίζεται από την υψηλή σταθερότητα και την ασφάλεια των επενδύσεων. Μια σταθερή οικονομία και μια αξιόπιστη νομοθεσία εξαλείφει τον κίνδυνο μιας επένδυσης. Ο νόμος σχετικά με την αγοραπωλησία γερμανικών ακινήτων παραμένει σταθερός τα τελευταία 100 χρόνια. Το γερμανικό δίκαιο προστατεύει τόσο τον αγοραστή όσο και τον πωλητή, με εξαίρεση φυσικά των περιπτώσεων απάτης, και προσπαθεί να μειώσει τον κίνδυνο στο μηδέν.

8. Η χρηματοδότηση διατίθεται σε γερμανικές τράπεζες

Αυτή τη στιγμή, τα ποσοστά παροχών δανείων σε γερμανικές τράπεζες είναι μεταξύ 4 και 5%. Γενικά, η χρηματοδότηση των γερμανικών τραπεζών αποτελεί συνήθως το 50-60% της τιμής αγοράς. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι γερμανικές τράπεζες είναι πολύ πιστές στους αλλοδαπούς και δεν θέτουν εμπόδια στη διάθεση κάποιου δανείου σε πολίτες που προέρχονται από άλλες χώρες. Τελικά, όλη αυτή η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πολύ θετικά την ελκυστικότητα των γερμανικών ακινήτων.
Zum Unternehmensdossier! SCOREDEX - Transparenz schafft Vertrauen!
Τιμή:  95.000 € Τ.μ.:  42 m²
Πόλη:  Dobel Δωμάτια:  2
Τα καλύτερα ακίνητα του Ιανουάριος 2024
στο
Τ.μ.: 0 m² Δωμάτια: 
0 €
Διαμέρισμα στο Βερολίνο
Τ.μ.: 23 m² Δωμάτια: 1
95.000 €
Διαμέρισμα στο Βερολίνο
Τ.μ.: 34 m² Δωμάτια: 1
119.500 €
στο
Τ.μ.: 0 m² Δωμάτια: 
0 €
Διαμέρισμα στο Βερολίνο
Τ.μ.: 35 m² Δωμάτια: 1
130.000 €
Συνδεδεμένοι:     
Σήμερα:     
Επισκέπτες:     
Unsere Angaben und Auskünfte beruhen auf Aussagen unserer Auftraggeber bzw. eines Dritten (Kollegengeschäft). Für die Richtigkeit und Vollständigkeit kann keine Gewähr bzw. Haftung übernommen werden. Ein Zwischenverkauf und Irrtümer sind vorbehalten.
Τα δεδομένα και οι πληροφορίες μας βασίζονται στις δηλώσεις των συνεργατών μας. Για την ορθότητα και την πληρότητα αυτών δε φέρουμε καμία ευθύνη.
Copyright © 2008-2024 / L&B Immobiliya EuRuS GmbH / Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Το υλικό σε αυτή την ιστοσελίδα προστατεύεται από τους σχετικούς διεθνείς νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του υλικού και του περιεχομένου αυτής της ιστοσελίδας απαγορεύεται αυστηρά. Όλα τα δικαιώματα είναι προστατευμένα εκτός και αν έχει ζητηθεί εκ των προτέρων εγγράφως η συναίνεση της εταιρείας www.immobiliya.gr
Real Estate in Germany   |    Недвижимость в Германии   |    Immobilier en Allemagne   |    Inmuebles en Berlin y en Alemania   |    Casa a Berlino   |    Immobilienvermittlung   |    Datenschutzerklärung