Wir sprechen deutsch. Мы говорим на русском Μιλάμε ελληνικά We speak english Hablamos Español. Nous parlons francais. Si parla italiano. info@immobiliya.gr sitemap RSS-Feed
| | | | | |
Προχωρημένη αναζήτηση
Τύπος:
Περιφέρεια:
Πόλη:
Περιοχή (στο Βερολίνο):
   Νοικιασμένο Άδειο
Δωμάτια:
Απόδοση:
Τιμή (€):
 - 
Εισάγετε την τιμή (π.χ. 30000)
Αγορά στη Γερμανία στη Facebook
< Πίσω

Κοινόχρηστα

Στη Γερμανία, όπως και στις υπόλοιπες χώρες, οι ιδιοκτήτες έχουν πάντα τα έξοδά τους, τα λεγόμενα κοινόχρηστα. Με άλλα λόγια, έτσι ακριβώς όπως οι αλλοδαποί έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως οι πολίτες της Γερμανίας, έτσι έχουν επίσης και τα ίδια έξοδα.

Παρόλα αυτά όμως, τα κοινόχρηστα των ακινήτων στη Γερμανία έχουν και κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά:

Τα κοινόχρηστα (Hausgeld ή Wohngeld): πληρώνονται κάθε μήνα μαζί με το ενοίκιο στην εταιρεία που διαχειρίζεται το κτίριο
  Οι δαπάνες που αναλογούν στον ενοικιαστή είναι:

 1. Έξοδα (Nebenkosten) για τη χρήση νερού, θέρμανσης, τη συλλογή απορριμμάτων, την πληρωμή του θυρωρού κλπ..

 2. Έξοδα πληρωτέα από τον ιδιοκτήτη:

 3. Διοικητικές δαπάνες του κτιρίου (Hausverwaltung)

 4. Απόθεμα συντήρησης κτιρίου (Instandhaltungsrucklage): μόνο για μελλοντικές αλλαγές

 5. Το κόστος συντήρησης 1. Έξοδα για τη χρήση (ζεστού και κρύου νερού, θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλπ.), το συνολικό κόστος καθορίζεται στο τέλος κάθε έτους, όπου το ρολόι δείχνει το τι έχει ξοδέψει κάθε ένοικος. Εάν, σύμφωνα με τα στοιχεία που λαμβάνονται, έχει χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερος όγκος δημοσίων υπηρεσιών, τότε θα πρέπει να καταβληθεί το επιπλέον ποσό. Εάν έχει χρησιμοποιηθεί λιγότερο από ό, τι έχει πληρωθεί, θα επιστραφεί η διαφορά. Επιπλέον, στο τέλος του έτους, γίνεται ένας νέος υπολογισμός για το επόμενο έτος, για να καθοριστεί το ποσό που θα πρέπει να πληρώνουν οι ένοικοι σύμφωνα με το τι ξόδεψαν αυτό το έτος.
  Ως εκ τούτου, αν έχετε σκοπό να αγοράσετε ένα ακίνητο στη Γερμανία, μην πανικοβληθείτε αν τα κοινόχρηστα είναι υψηλά, γιατί εσείς πληρώνετε μόνο ότι καταναλώνετε. Ωστόσο, το μέσο κόστος των κοινοχρήστων ισοδυναμεί περίπου με 2 ευρώ ανά τμ.

 2. Έξοδα για την εταιρεία διαχείρισης του κτιρίου: Για κάθε κτίριο στη Γερμανία υπάρχει μια εταιρεία που αναλαμβάνει τη διαχείρισή του (Hausverwaltung). Οι υπηρεσίες διαχείρισης κτιρίων στη Γερμανία εκτελούνται από ιδιωτικούς οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της καθαριότητας και της τάξης στο κτίριο, την παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, την εξασφάλιση της έγκαιρης πληρωμής του ενοικίου και την εκτέλεση μικρών ή μεγάλων επισκευών του κτιρίου ή των χώρων του. Το κόστος για την υπηρεσία διαχείρισης του κτιρίου είναι κατά μέσο όρο μεταξύ 20-40 € ανά μήνα, ανάλογα με το κτίριο και τον όγκο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 3. Το απόθεμα συντήρησης κτιρίου επιτρέπει τη συσσώρευση κεφαλαίου που χρησιμοποιείται για μικρές ή μεγάλες επισκευές που πρέπει να γίνουν στο κτίριο ή που αναμένονται να γίνουν σε λίγα χρόνια. Στις ετήσιες συναντήσεις των ιδιοκτητών, λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με τις μελλοντικές δραστηριότητες ( πιθανές επισκευές, αποκατάσταση της πρόσοψης, εγκατάσταση των ανελκυστήρων, δημιουργία μιας παιδικής χαράς, κλπ.) καθώς επίσης αποφασίζεται και το πόσα χρήματα πρέπει να κατατεθούν . Η απόφαση λαμβάνεται σύμφωνα με τη δύναμη της πλειοψηφίας. Αφού παρθεί η απόφαση να δημιουργηθεί ένα ταμείο για μελλοντικές μεταρρυθμίσεις, κάθε κάτοικος θα πρέπει να καταβάλει το ποσό κάθε μήνα στο ταμείο, έτσι ώστε σε μερικά χρόνια να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά για το συγκεκριμένο σκοπό. Το μέγεθος του ποσού αυτού, εξαρτάται από το έργο που πρόκειται να εκτελεστεί, αλλά είναι συνήθως μεταξύ 20 έως 40 ευρώ το μήνα. Μετά την αγορά ενός καινούργιου ακινήτου, ο νέος ιδιοκτήτης γίνεται αυτόματα ο έμμεσος κάτοχος των χρημάτων που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης κατέθεσε στο συγκεκριμένο ταμείο.

 4. Το κόστος συντήρησης

  Με λίγα λόγια, ο μέσος όρος των μηνιαίων κοινοτικών τελών (κοινόχρηστα) για ένα διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων που είναι 50 τμ, θα είναι περίπου 130-160 ευρώ. Ένα διαμέρισμα των 30τμ με ένα υπνοδωμάτιο, θα έχει κόστος περίπου 100-120. Μπορούμε να πούμε ότι για κάθε διαμέρισμα, το ποσό αυτό μπορεί να ποικίλλει. Είναι μεταξύ 2,5 και 3,5 € ανά κατοικήσιμο τετραγωνικό μέτρο. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
  Εξαίρεση: Το ρεύμα πληρώνεται από κάθε ένοικο ξεχωριστά, ανεξάρτητα από τα κοινόχρηστα. Ό ίδιος θα πρέπει να μεριμνήσει και να εγγραφεί σε μια εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Zum Unternehmensdossier! SCOREDEX - Transparenz schafft Vertrauen!
Τιμή:  89.900 € Τ.μ.:  42 m²
Πόλη:  Dobel Δωμάτια:  2
Τα καλύτερα ακίνητα του Ιανουάριος 2024
Διαμέρισμα στο Βερολίνο
Τ.μ.: 41 m² Δωμάτια: 1
199.000 €
στο
Τ.μ.: 0 m² Δωμάτια: 
0 €
στο
Τ.μ.: 0 m² Δωμάτια: 
0 €
Διαμέρισμα στο Βερολίνο
Τ.μ.: 47 m² Δωμάτια: 2
140.000 €
Διαμέρισμα στο Βερολίνο
Τ.μ.: 34 m² Δωμάτια: 1
129.500 €
Συνδεδεμένοι:     
Σήμερα:     
Επισκέπτες:     
Unsere Angaben und Auskünfte beruhen auf Aussagen unserer Auftraggeber bzw. eines Dritten (Kollegengeschäft). Für die Richtigkeit und Vollständigkeit kann keine Gewähr bzw. Haftung übernommen werden. Ein Zwischenverkauf und Irrtümer sind vorbehalten.
Τα δεδομένα και οι πληροφορίες μας βασίζονται στις δηλώσεις των συνεργατών μας. Για την ορθότητα και την πληρότητα αυτών δε φέρουμε καμία ευθύνη.
Copyright © 2008-2024 / L&B Immobiliya EuRuS GmbH / Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Το υλικό σε αυτή την ιστοσελίδα προστατεύεται από τους σχετικούς διεθνείς νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του υλικού και του περιεχομένου αυτής της ιστοσελίδας απαγορεύεται αυστηρά. Όλα τα δικαιώματα είναι προστατευμένα εκτός και αν έχει ζητηθεί εκ των προτέρων εγγράφως η συναίνεση της εταιρείας www.immobiliya.gr
Real Estate in Germany   |    Недвижимость в Германии   |    Immobilier en Allemagne   |    Inmuebles en Berlin y en Alemania   |    Casa a Berlino   |    Immobilienvermittlung   |    Datenschutzerklärung